Ποια τα σημάδια ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά;

Ευχόμαστε να είσαι ευχαριστημένος/η από την δουλειά σου. Ή έστω να κάνεις κάτι χρήσιμο έως ότου μπορέσεις να ασχοληθείς με αυτό που αληθινά επιθυμείς. Μερικές φορές, ωστόσο, βρισκόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις και μας κατακλύζει η σκέψη «δεν μπορώ άλλο, θέλω να παραιτηθώ.» Πότε αυτή η σκέψη μπορεί να είναι το δραματικό μα άνευ ουσίας ξέσπασμα μιας στιγμής πίεσης και πότε μαρτυρά σοβαρό πρόβλημα; Οι παρακάτω ενδείξεις μας βοηθούν να ξεδιαλύνουμε το μπέρδεμα.

 

1. Το αυτονόητο: δεν βγαίνει ο μήνας. Δεν σε πληρώνουν τα συμφωνημένα ή πρέπει να τα ζητάς συνεχώς λες και δεν τα έχεις δουλέψει, όντας σε μια μόνιμη κατάσταση άγχους και οικονομικής ανασφάλειας.

 

2. Δεν υπάρχει προοπτική ανέλιξης ή έχεις πιάσει «ταβάνι». Έφθασες ως εκεί που μπορούσες στο συγκεκριμένο πόστο και νιώθεις ότι πιο πέρα δεν έχει. Ούτε προαγωγή προβλέπεται, ούτε αύξηση. Μήπως να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά αλλού;

 

3. Παρατηρείς σοβαρές συνέπειες στην υγεία σου / ψυχοσωματικά συμπτώματα. Αϋπνία, ταχυπαλμίες, στομαχικές διαταραχές, αδικαιολόγητα νεύρα, δυσκολία να σηκωθείς από το κρεβάτι κάθε πρωί τρέμοντας μπροστά στο ατελείωτο χάος που σε περιμένει; Ε, όχι, δεν είναι ζωή αυτή.

 

4. Η καθημερινότητά σου αποτελείται από την αέναη επανάληψη των ίδιων πράξεων. Η εργασία σου δεν προσφέρει εναλλαγές, ποικιλία, πρόκληση, υγιή ανταγωνισμό – οτιδήποτε σε εξελίσσει και σου παρέχει κίνητρο να γίνεσαι όλο και καλύτερος/η. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει το ίδιο πράγμα για τα επόμενα 40 χρόνια;

 

Ακολούθησέ μας για να μην χάνεις ούτε άρθρο του Second Look gr!

Για περισσότερα ακολούθησε μας στο Facebook και στο Pinterest.

Διάβασε επίσης:

Copyright: Second Look gr

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.